top of page

Alfa klasės mokinės atsiliepimas apie virtualias pamokas

Dar bent savaitę visi Alfa klasės mokiniai lankys nuotolines pamokas. Nors ne visi mokiniai ir tėveliai palankiai žiūri į tokias mokymosi galimybes, visgi šį pamokų tipą jau rugsėjį rinkosi net penktadalis visų mūsų mokinukų. Viena iš jų, abiturientė Aušra, pasakoja, kodėl priėmė tokį sprendimą:


„Mokausi Alfa klasėje jau nuo praeito pavasario ir nors iš pradžių lankiau tik lietuvių ir anglų pamokas, rudenį nusprendžiau pridėti biologiją ir chemiją. Taip susiklostė, jog esu dalyvavusi tik dviejose gyvose lietuvių pamokose, nes dėl praeitais metais paskelbto karantino turėjau pereiti į online mokymą. Įdomiausia tai, kad online mokymas taip patiko, jog visą likusią vasarą ir iki dabar mokausi visus dalykus online, nors ir turėjau galimybes grįžti į gyvas pamokas. Tokį pasirinkimą lėmė šio mokymosi būdo teikiami pranašumai.



Įdomiausia tai, kad online mokymas taip patiko, jog visą likusią vasarą ir iki dabar mokausi visus dalykus online, nors ir turėjau galimybes grįžti į gyvas pamokas.


Pirmiausia turėjau galimybę vasarą mokytis keliaudama, nes viskas, ko reikia, yra telefone ar kompiuteryje. Taip pat visuomet susitaupo laiko, kuris yra ypač svarbus 12-oje klasėje, nes nereikia po mokyklos važiuoti į Alfa klasės patalpas, bet galima dalyvauti pamokose grįžus namo. Būna ir atvejų, kai mokinys nebegali atvykti į suplanuotą pamoką dėl staiga susiklosčiusių situacijų, bet online vykstančių pamokų niekuomet nereikia atšaukti ir jos yra lanksčiai perkeliamos į kitą dieną. Taigi, manau, kad nereikia išsigąsti naujo mokymosi būdo, o priimti tai kaip galimybę išbandyti ką nors naujo ir surasti stipriąsias online mokymo puses.“

bottom of page