top of page

Naujoji Alfa klasės mokytoja Karolina

Džiaugiamės galėdami pristatyti naująją Alfa Klasės mokytoją Karoliną! Ji ne tik studijuoja mediciną ir moko moksleivius matematikos ir anglų kalbos, bet ir užsiima humanitarine veikla. Savo iniciatyvumu Karolina įkvepia moksleivius siekti aukštesnių akademinių rezultatų ir atsiskleisti kaip asmenybėms.


„Sveiki! Esu Karolina, IV kurso medicinos studentė bei anglų kalbos ir matematikos mokytoja Alfa klasėje. Itin vertinu suteiktą galimybę sutikti tiek daug įdomių jaunų žmonių, diskutuoti, pasidalinti savomis žiniomis ir stebėti jų asmeninį progresą. Prisimenu, kaip ir pati mokykloje jaučiau šiokią tokią baimę matematikai ar viešam kalbėjimui užsienio kalba. Suprantu, iš kur dažnam mokiniui kyla šis nesaugumo jausmas ir bandau ne tik efektyviai išdėstyti reikiamą turinį, bet ir skatinu mokinius pasitikėti savais gebėjimais. Iš tiesų, dirbdama su mokiniais įgyju daug vertingų tarpasmeninių ir pedagoginių įgūdžių. Manau, kad jie padės man toliau augti profesiniame bei asmeniniame gyvenime.



Matematika ir anglų kalba


Neprisimenu dienos, kai nebūtų tekę susidurti su anglų kalba. Kadangi mama yra šios disciplinos mokytoja, jau nuo pačių mažiausių dienų buvau mokoma veiksmažodžių asmenavimo įvairiais laikais. Manau, kad šios kalbos mokėjimas tikrai gali pagerinti gyvenimo kokybę – užsienyje jautiesi labiau užtikrintas savimi, gali skaityti tarptautinę spaudą, mokslinius straipsnius ir kitą turinį. Bandau mokinius skatinti įžvelgti užsienio kalbos mokėjimo privalumus ir suteikiamas laisves, kai sausas žodžių ar gramatikos taisyklių „kalimas“ tampa nebesaldus. Analogiška situacija ir su matematika – spręsti uždavinius, kuomet nesiseka ir nesupranti, yra labai sunku, bet su pagalba ir savo įdirbiu mokiniai greit įgauna pagreitį ir atsiversti matematikos uždavinyną jau tampa malonumas.


Studijos ir laisvalaikis


Studijuojant mediciną viena vertingiausių ir labiausiai pasaulėžiūrą formuojančių patirčių buvo prisijungimas prie tarptautinės medikų komandos, padedančios marginalizaciją patiriančioms visuomenės grupėms Graikijoje, kuri šiuo metu išgyvena migracijos krizę. Labai smagu, kad pasirinkta studijų kryptis ne tik leidžia prisidėti prie humanitarinės pagalbos teikimo, bet ir skatina nuolat stengtis bei tobulėti. Be matematikos, anglų kalbos ir medicinos, svarbią vietą mano gyvenime užima aktyvus laisvalaikis, knygos, kelionės ir kulinarija. Mėgstu vaikščioti į žygius po Lietuvos kraštus, užsiimu joga bei alpinizmu. Literatūra ir kelionės padeda man plėsti akiratį ir mokytis apie skirtingas kultūras, o įgytomis žiniomis mėgstu pasidalinti ir su kitais. Na, o likusį laiką mane rasite besisukančią virtuvėje!“


bottom of page