top of page

Prancūzų kalba vaikams

Prancūzų kalba laikoma viena iš ateities kalbų, kurią rekomenduoja mokytis ne vienas pasaulio lyderis ir verslo atstovas. Ankstyvas užsienio kalbos mokymasis prisideda prie vaiko raidos vystymosi ir padeda pagrindus ateičiai. Vaikai yra žymiai imlesni bet kokiai mokomajai disciplinai, tai reiškia, kad jiems reikia beveik perpus mažiau pastangų įsisąmoninti naujas žinias lyginant su suaugusiais. Ne veltui egzistuoja posakis „lenk medį, kol jaunas“.





Kodėl vaikams verta mokytis prancūzų kalbą? Daugiau nei vienos užsienio kalbos mokėjimas atveria plačias karjeros ir socialinių ryšių užmezgimo galimybes. Mokantis kalbų taip pat ugdomas vaikų kritinis ir loginis mąstymas, rišlus ir nuoseklus minčių formulavimas ir dėmesio išlaikymas. Prancūzų kalba taip pat suvokiama kaip atspirties taškas norint išmokti ir kitas romanų grupei priskiriamas kalbas – ispanų, portugalų ir italų. Todėl galima teigti, kad tai kalba, nutiesianti tiltą į kitų kalbų mokymąsi.


Kaip padėti vaikui mokytis prancūzų kalbą savarankiškai?

Kiekvienos kalbos mokymąsi sudaro trys dedamosios – kalbėjimo, klausymosi ir rašymo. Pirmoms dviems įvaldyti labiausiai tinkamos tokios priemonės kaip: video filmukai, filmai, serialai ar muzika. Kadangi vienas didžiausių iššūkių mokantis prancūzų kalbos yra tarimas, anksčiau minėtos priemonės padeda priprasti prie žodžių tarimo ir greito kalbėjimo tempo. Rašymui labiausiai padeda knygų ir straipsnių skaitymas, kuris leidžia perprasti gramatiką ir sakinių stiliaus subtilybes. Vaikams labiausiai padeda mokymasis pasitelkiant vaizdžias žodžių asociacijas, kurios pagreitina skirtingų žodžių įsiminimą. Mokymuisi taip pat gali padėti tokios programėlės kaip Duolingo, À Moi Paris Audiobook Method, HelloTalk, Babbel, MosaLingua, Brainscape, Memrise, French by Nemo, Busuu, MindSnacks, Mondly, kurios suteikia pagrindinius kalbos pagrindus.


Ar vaikui užtenka savarankiško prancūzų kalbos mokymosi?

Jei patys tėvai moka prancūzų kalbą, jos mokymo procesas bus ženkliai lengvesnis, kadangi pakaks su vaiku tiesiog kalbėti prancūziškai. Didelis iššūkis jei nė vienas iš šeimos narių nemoka šios kalbos. Tuomet geriausia kreiptis į privatų prancūzų kalbos mokytoją, kuris sudarytų individualų mokymosi planą ir prižiūrėtų mokymosi progresą bei nuolat teiktų grįžtamąjį ryšį. „Alfa klasėje“ dirbantys prancūzų kalbos mokytojai yra pasirengę padėti įvairaus amžiaus moksleiviams įveikti šios kalbos iššūkius ir įvaldyti visas kalbines subtilybes. Ça vaut le coup d’apprendre ! Mokytis verta! Ankstesnis ĮrašasNaujesnis Įrašas



bottom of page