top of page

Pristatome ilgiausiai Alfa klasėje dirbančią mokytoją Dovilę

Pristatome jums ilgiausiai Alfa klasėje dirbančią mokytoją Dovilę! Džiaugiamės, kad prisijungusi prie Alfa klasės prieš penkerius metus ji vis dar yra kartu su mumis. Tobulėdami ir ieškodami sprendimų kartu, kuriame pažangesnius mokymo metodus ir individualizuotas programas, prisitaikančias prie kiekvieno moksleivių turimų gebėjimų ir lūkesčių.


Kaip Dovilės gyvenime „atsirado“ Alfa klasė?


„Sveiki! Aš esu Dovilė — lietuvių ir anglų kalbos mokytoja. Kai baigiau anglų ir rusų kalbų lingvistikos bakalauro studijas universitete ir sužinojau, kad įstojau į „Vertimo žodžiu” magistro studijas, nusprendžiau ieškoti papildomo darbo. Kadangi studijoms reikėjo skirti daug laiko ir įdirbio, ieškojau tokio darbo, kurį galėčiau suderinti su savo studijų tvarkaraščiu. Tokiu būdu mano gyvenime atsirado „Alfa Klasė“, kurioje galėjau rinktis darbo krūvį ir grafiką bei dalintis savo žiniomis apie kalbas. Ir štai, prabėgo beveik 4,5 metų, studijos sėkmingai baigtos, o aš vis dar čia tęsiu mokytojavimo veiklą.



Kuom išskirtinis mokytojo darbas Alfa klasėje?


Per šį laiką teko tikrai daug ką patirti ir išmokti. Visų pirma, išmokau dirbti su labai skirtingo amžiaus mokinių grupėmis: mano jauniausiam mokinukui buvo vos penkeri, o vyriausiam virš 50 metų. Dirbant su tokiais skirtingais žm


onėmis reikia naudotis labai įvairiomis mokymo technikomis ir priemonėmis, prisitaikyti prie jų poreikių ir galimybių. Vėliau prie mano dviejų mokomų dalykų netikėtai prisidėjo ir trečiasis — lietuvių kalba kaip užsienio kalba negimtakalbiams ir užsieniečiams. Mano manymu, tai yra atskiras dalykas, kadangi jis reikalauja visai kitokio mokymo proceso, priemonių ir naujo požiūrio į savo gimtąją kalbą. Lietuvių kalba kaip užsienio kalba yra gana sudėtinga gramatiškai, o mokinys jos besimokydamas taip pat mokosi ir lietuvių kultūros bei pasaulėžiūros, todėl svarbu atkreipti į tai dėmesį. Man patinka, kad mokytojo darbas reikalauja lankstumo ir smalsumo. Tai leidžia neužsistovėti vienoje vietoje, išmokti naujų dalykų, taip pat ir parodyti mokiniui, kad visko galima išmokti.



Koks Dovilės laisvalaikis?


Mokytojavimas nėra vienintelė mano veikla, aš dar verčiu ir redaguoju tekstus. O laisvu laiku mėgstu skaityti, žiūrėti filmus, siuvinėti, žaisti kompiuterinius bei stalo žaidimus (su draugu esame sukaupę didelę kolekciją, kuri tik didėja). Vis ieškau ir naujų veiklų bei pomėgių, todėl mokausi groti kalimba, o šiais metais ketinu įgyvendinti seną svajonę — mokytis japonų kalbos.

Aš tikiu ir savo mokiniams visada sakau, kad nesvarbu, koks mažas bebūtų progresas, tai vis tiek yra žingsnis į priekį. Svarbiausia nesustoti, kai apima baimė ir abejonės, nepasiduoti, bandyti atrasti kažką naujo.“




bottom of page