top of page

Pristatome mokytoją: Jokūbas

Rugsėjį Alfa Klasė pasipildė naujų šaunių mokytojų, todėl skubame su savo sekėjais supažindinti mūsų naująjį biologijos mokytoją Jokūbą. Jo mokymo patirtis siekia net 10 metų, per kuriuos pasirengti biologijos egzaminui ir pagilinti žinias jis padėjo gausybei moksleivių. Štai ką jis pasakoja apie save:


Sveiki, mano vardas Jokūbas. Dešimt metų mokau biologijos mokinius, abiturientus, eksternus, suaugusiuosius. Atrodo, kad noras mokyti pasireiškė dar vaikystėje: mėgau diktuoti diktantus, taisyti klaidas, rašydavau „vadovėlius“, buvau netgi dovanų gavęs mokytojo lentą, o mokyklinių daiktų skyriai parduotuvėse traukdavo į juos užsukti. Dvyliktoje klasėje jau turėjau savo pirmųjų mokinių. Universitete įgijau mokytojo kvalifikaciją. Biologija tapo neatsiejama gyvenimo dalis: žiūrėdamas filmą, eidamas gatve ar skaitydamas knygą, visur matau pavyzdžius, kuriuos galėčiau panaudoti pamokose. Kartais pagalvoju, gal tai jau koks fanatizmas?




"Apskritai, mokymas man teikia sunkiai žodžiais apibūdinimą pilnatvės jausmą."

Apskritai, mokymas man teikia sunkiai žodžiais apibūdinimą pilnatvės jausmą. Ne kiekvienas turi tokią galimybę sutikti tiek daug jaunų įdomių žmonių, išgirsti jų nuomonę, su jais diskutuoti, kartu ieškoti efektyviausių mokymosi būdų, patirti išmokimo džiaugsmą, stebėti jų asmenybinį augimą, karjeros planus ir pasirinkimus.


Be mokymo, didžiąją dalį mano gyvenimo užima psichologija, kurios studijas esu baigęs. Su tuo susijęs ir mano darbas, ir pomėgiai. Domiuosi psichologiniais filmais, literatūra, dalyvauju įvairiuose seminaruose. Taip pat apie 6 metus dirbu su grupėmis, daugiausiai paauglių ir suaugusiųjų, - vedu mokymus įvairiomis psichologinėmis temomis.


Kai lieka laisvo laiko, mane galima sutikti virtuvėje! Dažniausi patiekalai mano meniu – iš Italijos virtuvės.


Na, o kasdien stengiuosi vadovautis taisykle: nebijok! To linkiu ir Jums: nebijokite išmėginti, nebijokite suklysti.

bottom of page