top of page

Pristatome mokytoją: Pijus

Pristatome Jums naująjį Alfa klasės mokytoją Pijų, kuris iš valstybinių brandos egzaminų surinko net 4 šimtukus! Džiaugiamės, kad savo pavyzdžiu Pijus įkvepia ir mokinius.


„Sveiki! Esu Pijus, Alfa klasės istorijos ir lietuvių kalbos mokytojas. Visgi dar visai neseniai buvau mokinys, kuriam teko aktyviai ruoštis valstybiniams brandos egzaminams. Būtent džiuginantys jų rezultatai ir paskatino užsiimti korepetitoriaus darbu. Kai mano žinios istorijos, lietuvių kalbos, anglų kalbos ir matematikos srityse buvo įvertintos 100 balų, supratau, kad sėkmingai pasiruošti egzaminų sesijai galiu padėti ir kitiems. Žinios – vertingiausias žmogaus turtas, todėl jomis dalintis ypač gera.

Didžiausias pasiekimas mokykloje


Mokykloje visada buvau aktyvus, stengiausi įsitraukti į įvairiausias veiklas. Dalyvavau daugybėje konkursų, olimpiadų. Tikriausiai didžiausias mano mokyklinis pasiekimas – 1-oji ir 2-oji vietos respublikinėje lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje, 1-oji vieta „Lietuvos istorijos žinovo“ konkurse bei 4 kartus projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ iškovota pergalė.


Koks yra geriausias laisvalaikio praleido būdas?


Visada stengiuosi atrasti, sužinoti ką nors naujo, todėl geriausias laisvalaikio praleidimo būdas – kelionės. Džiaugiuosi, kad neretai tenka pakeliauti ne tik po Europą, bet ir po Lietuvą. Akivaizdu, kad užsienyje galime aplankyti kur kas daugiau įspūdingų gamtinių ar kultūrinių objektų, vis tik ne mažiau svarbu pažinti ir savo gimtąjį kraštą. Be to, kelionės padeda geriau suprasti istoriją. Atminties vietos yra neabejotinai reikšmingos siekiant ją ne tik išmanyti, bet ir pajusti gyvą praeities dvelksmą.


Kas padeda mokytis?


Tikiu, kad mokytis padeda ir netradiciniai sprendimai. Norint gerai parašyti rašinį kartais tenka pasitelkti ir tiksliųjų mokslų pamokose įgytą patirtį – laikytis griežtų taisyklių, nepamiršti tikslumo svarbos. Na, o geriau pažinti istoriją leidžia ne tik akademiniai tekstai, bet ir, pavyzdžiui, R. Reigano anekdotai ar kandus V. Čerčilio humoras. Svarbu suvokti, kad visa tai, ką šiandien laikome praeitimi, kadaise buvo tikrovė, gyvenimas. Istorijoje gausu paradoksų, atsitiktinumų, todėl svarbu ją vertinti kritiškai, neįsijausti į visažinio teisėjo vaidmenį.”



bottom of page