top of page

Pristatome mokytoją: Tautvydas

Alfa Klasės mokytojai įrodo, jog galima derinti ir aktyvų laisvalaikį bei profesionalų sportą, ir meilę mokslui. Mūsų fizikos ir matematikos mokytojas Tautvydas pasakoja apie savo pomėgį – vaikščiojimą lynu!


“Sportas visada užėmė svarbią dalį mano gyvenime ir padėjo suformuoti mano asmenybę. Gimnastika yra pirmoji sporto šaka, kurią išbandžiau būdamas septynerių. Ji iškėlė daug iššūkių ir reikalavo disciplinos: pirmiausia reikėjo fiziškai sustiprėti, o tik po to pradejau mokytis įvairių akrobatinių triukų. Vėliau pradėjau lankyti dziudo imtynių treniruotes, kuriose siekiau aukščiausių rezultatų, tad treniravausi 5 ir daugiau kartų per savaitę. Lietuvos čempionatuose pavyko užimti antrą ir trečias vietas. Nors čempionu tapti taip ir nepavyko, profesionalus sportas ir noras varžytis padėjo man pasiekti užsibrėžtų tikslų moksluose.


Nors čempionu tapti taip ir nepavyko, profesionalus sportas ir noras varžytis padėjo man pasiekti užsibrėžtų tikslų moksluose.


Studijų metais nutraukiau profesionalų sportą ir atradau kitas laisvalaikio formas: riedučiai, akrobatika, “acroyoga” ir “slackline”. Kurį laiką daugiausia savo dėmesio skyriau “slackline” sportui, todėl apie jį ir papasakosiu. “Slackline” tai sportas, kuriame žmogus bando išlaikyti balansą ar atlikti tam tikrus triukus ant juostos, kuri yra įtempta tarp dviejų taškų. Pirmą kartą “slackline” pamačiau Vingio parke. Pradžioje mane traukė akrobatiniai triukai ant “slackline”, nors visiškai dar nemokėjau vaikščioti ar balansuoti ant juostos. Laimei (ar nelaimei) važiuodamas riedučiais kartą susilaužiau pirštą ir kurį laiką negalėjau mokytis triukų, tad pradėjau mokytis vaikščioti juosta. Pajaučiau didžiulį malonumą, kai įveikdavau vis didesnį atstumą. Galiausiai išbandžiau vaikščiojimą aukštai įtemptu lynu (“highline”). Pirmą kartą labai bijojau, visiškai nežinojau, ką tuo metu dariau, tačiau nulipęs nuo juostos supratau, kad dėl tokių emocijų verta gyventi, verta rizikuoti. Šiuo metu esu įveikęs 130 m juostą, o aukščiausiai teko vaikščioti 45 m aukštyje.


Nors pastaraisiais metais daug laiko skyriau sportui ir laisvalaikiui, tačiau šiais metais išsikėliau ir naują akademinį tikslą - nuo rugsėjo pradėsiu studijuoti kompiuterinį modeliavimą.”


bottom of page