top of page

Tyrimas apie karantino poveikį moksleiviams

Mokslininkų tyrimas nustatė, jog dėl uždarytų mokyklų kenčia mokinių įgūdžiai 📉


Britų organizacija “Ofsted”, tirianti švietimo sistemą ir jos teikiamų paslaugų kokybę, pateikė ataskaitą, kurioje nurodoma, jog dėl pavasarį karantino metu praleistų pamokų įvairaus amžiaus moksleiviai prarado dalį įgūdžių.





Tarp tirtų moksleivių suprastėjo skaičiavimo ir skaitymo gebėjimai. Be akademinių rezultatų, taip pat nukentėjo ir moksleivių socialiniai įgūdžiai, vaikams sunkiau užmegzti ir išlaikyti ryšius su kitais.


Nuorodą į tyrimą rasite čia.


Kaip padėti vaikams įveikti iššūkius, kylančius dėl mokymosi iš namų? Ne visi tėvai ir globėjai turi galimybę dirbti namuose ir prižiūrėti vaikus, kol jie mokosi virtualiai.


Vienas iš papildomų būdų užtikrinti švietimo ir gyvenimo kokybę vaikams – pamokos su privačiu mokytoju individualiai arba mažoje grupelėje. Tam tikros neformaliojo ugdymo veiklos gali būti vykdomos gyvai. Taigi moksleiviai, kuriems reikalinga papildoma pagalba mokantis, gali reguliariai matytis su korepetitoriumi vieni arba su draugu. Taip užtikrinama, jog mokiniai nepraranda svarbių akademinių įgūdžių ir socializuojasi.


Kita priemonė – psichologinės konsultacijos su vaikų ir paauglių psichologu. Dažnai suprastėję mokslo rezultatai yra kitų asmeninių problemų pasekmė. Karantino metu ypač gali paaštrėti emocinės problemos, todėl moksleiviams gali padėti apsilankymas pas specialistą, kuris įvairiomis terapinėmis priemonėmis padeda pažinti savo emocijas ir įveikti nerimą.

bottom of page