top of page

Kaip pasiruošti biologijos egzaminui?

Biologijos egzaminas laikomas vienu tų, kuriam reikalingas itin atidus pasiruošimas, kadangi reikia prisiminti daug skirtingos informacijos. Vienas svarbiausių aspektų ruošiantis egzaminui – tai efektyvus visos turimos mokomosios medžiagos kartojimas. Šiais metais valstybinis brandos egzaminas vyks birželio 3 dieną.



PASIRUOŠIMAS KARTOJIMUI

Alfa klasės biologijos korepetitoriai rekomenduoja peržiūrėti savo ankstesnius kontrolinius darbus, namų darbus ir buvusių metų biologijos egzaminus. Tai padės pastebėti silpnąsias vietas ir žinių spragas. Būtent nuo sudėtingiausių temų ir reikėtų pradėti kartojimą. Svarbu atkreipti dėmesį ir į užduotis, iš kurių galima surinkti daugiausia taškų.

KARTOJIMAS

1 žingsnis. Peržiūrėk visą egzamino programą ir tai, ką turėtum žinoti iš kiekvienos temos. 2 žingsnis. Kai išsiaiškinsi, ką turi mokėti, pradėk kartojimą nuo teorijos. Peržiūrėk visus grafikus, paveikslėlius, pasikartok visus biologinius procesus. 3 žingsnis. Pereik prie egzamino užduočių sprendimo ir pritaikyk išmoktą teorinę medžiagą. 4 žingsnis. Nepamiršk nuolat pasikartoti tų temų, kurias jau perėjai. Spręsdamas egzaminus fiksuok, kiek laiko tau užtrunka skirtingų egzaminų dalių užduočių sprendimas. Tokiu būdu sužinosi, kas tau užima daugiausiai laiko.

BENDRIEJI PATARIMAI

  • Ruošdamasis egzaminui atkreipk dėmesį į egzamino programos pabaigoje nurodytus tiriamuosius darbus. Jų iš viso yra 15. Vieno iš jų galite tikėtis IV egzamino dalyje.

  • Egzamino matricoje nurodyta, kad ekologijos temai skirta nuo 20 iki 24 proc. užduoties taškų, iš kurių 10-12 proc. bendrojo kurso klausimams. Skirk daugiau laiko šios temos pasikartojimui.

  • Labai gerai įsiskaityk į uždavinių sąlygas. Kartais uždavinių formuluotėse yra paslėpti atsakymai arba bent jau nuorodos į tam tikras temas ir atskirus aspektus.

  • Kai kurios biologinės sąvokos yra panašios. Pavyzdžiui, funkcinės karalijos/karalystės bei karalystės nėra tas pats! Sumaišę sąvokas, ypač struktūrinėse užduotyse, kuriuose atsakymai gali sietis tarpusavyje, prarasi taškus.

Jei jautiesi nepakankamai gerai pasiruošęs egzaminui, kreipkis į Alfa klasės biologijos korepetitorius. Užsiėmimų metu mokytojas padės įvertinti esamą žinių lygių ir nustatęs turimas spragas padės jas ištaisyti.




bottom of page